ULUSAL BAĞCILIK VE ŞARAP SEMPOZYUMU
POSTER SUNUMLARI LİSTESİ
POSTER 1
ŞARAPÇILIĞIN ÇEVRESEL ETKİLERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞARAP BAĞCILIĞI
Prof. Dr. Meltem BİLİCİ BAŞKAN, Araş. Gör. Ayşegül PALA
Dokuz Eylül Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, 35160 İzmir
POSTER 2
SÜRYANİ KÜLTÜRÜNDE BAĞCILIK VE ŞARAP
Yrd.Doç.Dr. Gültekin ÖZDEMİR 1, Yrd.Doç.Dr. Abdurrahim ÖZMEN 2
1 Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, 21280 Diyarbakır.
2 Dicle Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü, 21280 Diyarbakır.
POSTER 3
DİYARABAKIR İLİ BAĞCILIĞI
Yrd.Doç.Dr. Gültekin ÖZDEMİR, Yrd.Doç.Dr. Hüseyin KARATAŞ
Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, 21280 Diyarbakır.
POSTER 4
TÜRKİYE`DE YETİŞEN ÜZÜMLERDEN ELDE EDİLEN TİCARİ ŞARAPLARIN RESVERATROL DÜZEYLERİ
Prof.Dr. Ufuk YÜCEL 1,Öğr.Gör.Dr. Belkıs ADIGÜZEL ÇAYLAK 1,Yrd.Doç.Dr. Nedim ÇETİNKAYA 2
1 E.Ü. Ege Meslek Yüksekokulu, Bornova-İZMİR, .Ü. Ege Meslek Yüksekokulu, Bornova-İZMİR
2 E.Ü. Ziraat Fakültesi Bitki koruma Bölümü, Bornova-İZMİR
POSTER 5
ŞARAP VE OKRATOKSİN
Yrd.Doç.Dr. Mustafa EVREN 1, Öğr.Gör.Mustafa APAN 2, Araş.Gör. Esra TUTKUN 3
1 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
2 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksekokulu
3 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
POSTER 6
ŞARAPTA BULUNAN AĞIR METALLERİN İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ
Yrd.Doç.Dr. Mustafa EVREN 1, Öğr.Gör.Sevil EVREN 2, Öğr.Gör.Mustafa APAN 3,
Araş.Gör. Esra TUTKUN 4
1 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
2 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksekokulu
3 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksekokulu
4 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
POSTER 7
ŞARAPLARDA HİSTAMİNİN ÖNEMİ
Yrd.Doç.Dr. Mustafa EVREN 1, Öğr.Gör.Sevil EVREN 2, Öğr.Gör.Mustafa APAN 3,
Araş.Gör. Esra TUTKUN 4
1 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
2 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksekokulu
3 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksekokulu
4 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
POSTER 8
ŞARAPIN İNSAN BESLENMESİNDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
Yrd.Doç.Dr. Mustafa EVREN 1, Öğr.Gör.Sevil EVREN 2, Öğr.Gör.Mustafa APAN 3,
Araş.Gör. Esra TUTKUN 4
1 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
2 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksekokulu
3 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksekokulu
4 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
POSTER 9
ŞARAPTA BOZULMAYA NEDEN OLAN MİKROORGANİZMALAR
Yrd.Doç.Dr. Hüseyin ERTEN,Araş.Gör. Hasan TANGÜLER
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Balcalı/ADANA
POSTER 10
ŞARAPLARDA MANTAR KOKUSU SORUNU
Doç. Dr. Ertan Anlı, Araş. Gör. Mustafa Bayram
Ankara Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Dışkapı, ANKARA
POSTER 11
Köpüren Şaraplarda Köpük Oluşumu ve Mekanizması
Prof.Dr. Ahmet Canbaş, Araş.Gör.Adnan Bozdoğan
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Balcalı/ADANA
POSTER 12
ŞARAPLARDA İSTENMEYEN AROMA MADDELERİ
Prof. Dr. Turgut Cabaroğlu, Araş. Gör. Murat Yılmaztekin
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 01330 Adana
POSTER 13
TOKALOĞLU KAYISISINDAN FARKLI TİPLERDE ŞARAP ÜRETİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA*
Prof. Dr. Turgut CABAROĞLU, Melek L.SAKARLI
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 01330,Adana
POSTER 14
DİYARBAKIR (MERKEZ) KOŞULLARINDA YETİŞTİRİLEN ÜZÜM ÇEŞİTLERİNDE 2006-2007 KIŞ DÖNEMİ SOĞUK ZARARININ ETKİLERİ
Yrd. Doç. Dr. Hüseyin KARATAŞ 1, Yrd. Doç. Dr. Gültekin ÖZDEMİR 1,
Ziraat Müh. Mustafa FİLİZAY 2, Yrd. Doç. Dr. Dilek DEĞİRMENCİ 3
1 Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, 21280 Diyarbakır.
2 Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, 21280 Diyarbakır.
3 Dicle Üniversitesi Bismil Meslek Yüksek Okulu, 21500 Bismil, Diyarbakır
POSTER 15
İSABELLA ÜZÜM ÇEŞİDİNİN TEKİRDAĞ İKLİM KOŞULLARINDA YETİŞTİRİLMESİ VE ŞARAPLIK OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ
Prof. Dr. Salih ÇELİK 1,Fehmi YAYLA 2, Meral DURAK 3
1 NKU Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri-Tekirdağ
2 Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü
3 NKU Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü
POSTER 16
BAZI ALTERNATİF KİMYASALLARIN Phomopsis viticola Sacc.`NIN MİSELİAL GELİŞİMİNE ETKİLİLİKLERİ
Yrd.Doç. Dr.İsmet Yıldırım, Ziraat Müh. Çiğdem DURAN
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü, ÇANAKKALE.
POSTER 17
ŞARAPLARIN OTANTİFİKASYONUNDA KULLANILAN YÖNTEMLER
Doç. Dr. Beraat Özçelik, Banu Bayram
İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü, 34469,Maslak, İstanbul
POSTER 18
KIRMIZI ŞARAPLARIN ATIMLI ELEKTRİK AKIMI İLE PROSES EDİLMESİ
Doç.Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek, Arş.Gör. Sibel Uzuner, Elif Ece Uysal
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gölköy Yerleşkesi 14280 Bolu
POSTER 19
ALTERNATİF BİR KABA YEM HAMMADDESİ OLARAK ÜZÜM CİBRESİNİN HAYVAN BESLEMEDE KULLANIM OLANAKLARI
Dr. Ahmet TEKELİ 1, Dr. Nurhan KESKİN 2
1 Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, 65080 VAN
2 Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 65080 VAN
POSTER 20
ANTİK DÖNEM RİTÜELLERİNDE VE GÜNLÜK YAŞAMDA ŞARAP
Öğr.Gör.Dr Coşkun DAŞBACAK 1, Ziraat Mühendisi Ümit Figen DAŞBACAK
1 Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü
Kınıklı Kampüsü Denizli
POSTER 21
ŞARAP PAZARLAMASINDA TÜKETİCİ TERCİHLERİ
Yrd.Doç.Dr. Ece Nükhet Öndoğan, Öğr.Gör.Şenay Kalaycı, Öğr.Ele. Serpil Yalçın
Ege MYO
POSTER 22
ANKARA`NIN KALECİK İLÇESİNDEKİ ŞARAP İŞLETMELERİNİN GENEL DURUMU
Öğr. Gör. Mürüvvet ULUSOY DENİZ
Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Bahçe Ziraatı Programı, 06870 Kalecik- ANKARA
POSTER 23
ÜZÜM ÇEKİRDEĞİNİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
Prof. Dr. Mehmet Musa ÖZCAN, Derya Arslan, Ahmet Ünver
Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü 42031, Konya
POSTER 24
KONYA İLİ, HADİM İLÇESİ`NDE YETİŞTİRİLEN EKŞİKARA, ERMENEK VE HESAP ALİ ÜZÜM ÇEŞİTLERİNDE FARKLI ŞARJ VE YAPRAK GÜBRESİ UYGULAMALARININ GELİŞME VE ÜZÜM KALİTESİNE ETKİLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR
Prof. Dr. İbrahim KISMALI 1, Yrd.Doç.Dr. Aydın AKIN 2
1 Ege Üniversitesi. Ziraat Fakültesi. Bahçe Bitkileri Bölümü. Bornova-İzmir.
2 Selçuk Üniversitesi. Çumra Meslek Yüksekokulu. 42500 Konya
POSTER 25
MALOLAKTİK FERMANTASYONDA AROMA DEĞİŞİMİ
Prof. Dr. Filiz Özçelik 1, Arş. Gör. Simel Bağder 1, Arş. Gör.Mehmet Tokatlı 1,
Özgür Acılıoğlu 2
1 Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
2 Kavaklıdere Şarap Fabrikası –Ankara
POSTER 26
BODRUM`DA SU KITLIĞININ ETKİLEDİĞİ GÜNÜMÜZ NARENCİYE BAHÇELERİNDEN GEÇMİŞTE VAROLAN ÜZÜM BAĞLARINA DÖNÜŞ
Ufuk Altınbaş Koşkan ve Ahmet Koşkan
POSTER 27
ŞARAP VE SAĞLIK
Yrd.Doç.Dr Nurten ÇEKAL
PAU Denizli MYO.
Poster 28
TÜRKİYE`DE ÖNEMLİ BAĞ ZARARLILARI VE MÜCADELELERİ
Prof. Dr. İrfan ASLAN, Yrd. Doç. Dr. Önder ÇALMAŞUR
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bitki Koruma Bölümü
Poster 29
ŞARAPLARDA TOPLAM FENOLİK MADDE TAYİNİNDE YENİ BİR YAKLAŞIM: PLAZMA POLİMERİZASYON YÖNTEMİYLE ELEKTROKİMYASAL SENSÖR GELİŞTİRİLMESİ
Beyhan GÜNAYDIN, Nesrin ŞİR, Mehmet MUTLU
Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Hacettepe Üniversitesi