KMO

BEDAVA MÜHENDİSLİK UYGULAMASINA KARŞI İMZA KAMPANYASI

    Yayına Giriş Tarihi: 02.07.2013  Güncellenme Zamanı: 02.07.2013 15:12:47  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

Güncellenme Zamanı: 02.07.2013 15:17:17

SINAV İPTAL EDİLSİN!

On binlerce öğrencinin emeği heba edilip, mühendislerin hakları da gasp edilerek, teknik öğretmenlere ortaöğretim düzeyinin altında sorularla mühendislik kapısı aralanmasına karşı kampanya düzenleniyor. EMO`nun da içinde yer aldığı odalar, sanal ortamda ve gerçek hayatta imza kampanyası başlattı. Sosyal medyaya yönelik kampanyanın belirgin hale getiren başlıklarına (hashtaglarını) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Başbakanlık İletişim Merkezi`ne (BİMER) iletilebileceğiniz dilekçeye yazımızın devamında bulabilirsiniz.  

Aşağıdaki metni YÖK‘ün eposta adreslerine ve faks numaralarına gönderebilir, Başbakanlık BİMER sisteminden iletebilirsiniz. 

Tepkinizi ayrıca sosyal medyada aşağıdaki hashtagları ile paylaşarak, twitter hesaplarınızdan ve Facebook grubumuzdan sayfamıza yazarak da iletebilirsiniz.

#DirenMühendis
#MühendislikYÖKoluyor
#TeknikÖğretmenlerİçinMühendislikTamamlamaSınavıİptalEdilsin
#hocamhakkımasahipçık

YÖK
Fax: 0 (312) 266 47 59
Eposta: bilgiedinme@yok.gov.tr 

BİMER
http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/

Teknik Öğretmenlerin Mühendis Olmasını Sağlayacak Olan, "Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı"na Karşıyım,

Bu Sınav İptal Edilmelidir

Bilim, teknoloji, araştırma-geliştirme, yenilik, sanayi, tarım, enerji, maden, çevre, imar-yapı, kent ve bağlantılı alanların temel dinamik gücü olması gereken mühendislikte açık bir gerileme yaşanmaktadır. Eğitim-öğretim alanındaki genel yönelim, üniversite sayıları yanı sıra mühendislik fakülte ve bölüm sayılarında da olağan dışı bir artışa yol açmış, nitelikli işgücü olan mühendislik bir "maliyet" unsuru olarak görülüp daha fazla ucuz emek sömürüsüne tabi kılınmıştır. İşsiz mühendis sayısı böylece artmakta, meslektaşlarımız esnek, güvencesiz, düşük ücretle çalışma ile meslek dışı alanlarda çalışmaya zorlanmaktadır.

Meslek alanlarımızı ve mühendislik öğretimini doğrudan etkileyen birçok düzenleme de gündeme gelmektedir. "Teknik öğretmen" yetiştiren programlara tabi olanlara ek bir eğitimin ardından mühendislikle eş düzeyde "iş güvenliği uzmanlığı" unvanı verilmesi söz konusudur. Yapı Denetimi Yasasında yapılmak istenen son değişikliklerle, birçok olumsuzluk yanı sıra şantiye şefi mimar ya da mühendislerin yardımcısı olarak görev yapması gereken tekniker, teknisyen ve teknik öğretmenlere "şantiye şefi" olma ve teknik elemanların mimarlık, mühendislik projeleri hazırlamalarına olanak sağlanması da gündeme gelecektir.

Teknoloji Fakülteleri ve "uzaktan eğitim" gibi mühendislik öğretimi ve uygulamalarının temelini aşındıran düzenlemelerin ardından şimdi de teknik öğretmenlere "mühendis" unvanı verilmesi söz konusudur.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)‘nun, 80 bin civarında olduğu belirtilen teknik öğretmenin mühendis unvanı almasına olanak sağlayacak olan "Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı" başvuruları 10-17 Haziran 2013 tarihleri arasında alınacak ve sınav 21 Temmuz‘da Ankara‘da yapılacaktır.

Bu durum, yatırım ve nitelikli işgücü istihdamı zaten zayıf olan mühendislik sanayilerinde kaos oluşturacak, mühendis işsizliğini ve mühendislik uygulamalarındaki niteliksel düşüşü artıracak, toplumsal yaşamda birçok acı sonuca yol açacaktır.

Bilimsel, teknik, akademik göstergeler, mesleki ve teknik eğitim fakültelerinde uygulanan programın, mühendislik unvanı elde etmek için yeterli olmadığını ortaya koymaktadır. Teknik öğretmenlerin unvanlarının değiştirilmesiyle mühendis olunamayacağı bilimsel bir gerçektir. Mühendislik özel bir eğitimi gerektirir ve yama niteliğindeki programlarla yapılamaz. Mühendislik, tasarım, plan ve program gibi temel unsurlar aracılığıyla üretim ile hizmet sürecinin bütününe yöneliktir. Teknik öğretmenlik ise tasarım, plan ve program boyutlarını içermez ve üretim veya hizmet sürecinin belirli an veya parçaları üzerinde yoğunlaşır. Kısaca mühendislik ile teknik öğretmenlik, üretim sürecinin bütününde birlikte iş yapmakla birlikte farklı formasyonlara sahiptir.

Bu gerçeklerden hareketle; mühendisler, mühendislik öğrencileri ve meslek örgütlerinin seslerine kulak verilmesini istiyor, YÖK‘ün duyurusunu yaptığı, ÖSYM tarafından yapılacak olan "Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı"nın iptal edilmesini istiyorum. 

AD SOYAD: 
İMZA:

 

Okunma Sayısı: 1391

Tüm Haberler »

 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME