EĞİTİMİN ADI :GIDA SEKTÖRÜNDE SORUMLU YÖNETİCİLİK / İSTİHDAMI ZORUNLU PERSONEL EĞİTİMİ EĞİTİMCİ ADI :Okşan Bitirmiş KARDEŞ EĞİTİMİN YERİ :KMO İstanbul Şb. Eğitim Salonu (Caferağa Mah. Neşet Ömer Sok. Alara Apt. No:17/3 Kadıköy) GÜN VE SAAT :5-6 Haziran 2015(Cuma-Cumartesi ) / 09:30 – 17:00 EĞİTİM AMACI : 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bağlı yönetmelikleri ile Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ile bağlı tebliğlerinde belirtilen hükümler gereğince Gıda Sektöründe Sorumlu Müdür/İstihdamı Zorunlu Personelin görev ve sorumluluklarının anlatarak, hak, yetki, görev ve sorumlulukları doğrultusunda bilgilendirmek, sanayide olası riskleri en aza indirmek için çözüm yolları birlikte üretmek ve geliştirmek gelişen yeni teknolojiler ile ulusal ve uluslararası uygulamaları aktarmak; aktif bilgi alışverişini sağlamak; sektörel bazlı tartışmaların deneyimlerinden yararlanarak ortak çözümler üretmek. EĞİTİM İÇERİĞİ : § Gıda Güvenliği Nedir? § Tanımlar § İlgili Kanun, Yönetmelik ve Tebliğler § Gıda Ve Yem İşletmelerinden Üretimin Nevine Göre Personel Çalıştırmak Zorunda Olan İşletmeler ve Bu İşletmelerde Çalışabilecek Meslek Mensupları § İstihdamı Zorunlu Personel görev ve sorumlulukları § Gıda İşletmecisinin Görev ve Sorumlulukları § Kayıt ve Onaylı İşletme Tanımı § Kayıta ve Onaya Tabi Gıda İşletmeleri § Kayıta Tabi Gıda İşletmeleri, Onay Usul ve Esasları § Onaya Tabi Gıda İşletmeleri, Onay Usul ve Esasları § Gıda Hijyeni Yönetmeliği § Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzları, § Gıda Ve Gıda ile Temasta Bulunan Madde Ve Malzemeler Üreten Yerlere Ait Hijyen Gereklilikleri § İşletme çevresi ve içi § Temizlik ve Dezenfeksiyon § Zararlı Mücadelesi § Hammadde, Yardımcı hammadde, Katkı maddeleri § Su, Buz ve Buhar § Teknik Donanım, Alet-Ekipman § Atık Yönetimi § Personel Hijyeni § Ambalajlama/ Paketleme ve Etiketleme § Aydınlatma ve Havalandırma § Nakliye ve Depolama § Eğitim § HACCP Nedir? § HACCP Prensipleri Tanımı § Ekibin oluşturulması § Ürün Tanımlama § Amaçlanan Kullanım Şeklinin Tanımlanması § Akış Şemalarının oluşturulması ve doğrulanması § Tehlike – Risk Analizi § Kritik Kontrol Noktalarının Tespiti ve HACCP Planı Tanımlama § Kayıt Tutma § Doğrulama ve Geçerli Kılma § HACCP El Kitabı § Hızlı Uyarı Sistemi, § Acil Durumlar, § Kriz Yönetimi, § Eğitim Değerlendirilmesi KATILIMCILARDA ARANACAK KOŞULLAR: · KMO üyesi olmak; TMMOB‘a bağlı Gıda, Ziraat Mühendisleri Oda üyesi ya da Kimyager olmak; · Üye ödenti borcu bulunmamak; · Eğitim ve belge ücretini yatırmış olmak (Eğitim ücreti Kimya, Gıda ve Ziraat Mühendisleri Odaları üyeleri 200 TL ve işsiz üyelere 130 TL, Kimyagerler 340 TL), BELGE ÜCRETİ :50 TL Eğitim ücretini ve Belge Ücretini Türkiye İş Bankası Çarşı-Kadıköy Şubesi TR07 0006 4000 0011 1871 4745 24 no`lu hesaba yatırabilirsiniz. Eğitim kitapçığı, öğle yemekleri ve ara ikramlardan ayrıca ücret alınmayacaktır BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER: · Eğitim başvuru formu · Diploma fotokopisi · Bağlı bulunduğu Odasından verilen Oda Üyeliği Kimlik Kartı fotokopisi · Odaya kayıtlı olduğuna ve aidat borcu olmadığına dair yazı · 1 adet Fotoğraf KAYIT :Eğitim günü 9:00-9:30 saatleri arasında Caferağa Mah. Neşet Ömer Sok. Alara Apt. No:17/3 Kadıköy adresinde yapılacaktır. BAŞVURU :Başvuru için ekteki formu doldurarak istanbul@kmo.org.tr adresine gönderiniz. Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır. |