KMO

BİYORAFİNERİLER VE PROSES GÜVENLİĞİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU

    Yayına Giriş Tarihi: 31.10.2023  Güncellenme Zamanı: 09.11.2023 13:46:21  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

Güncellenme Zamanı: 31.10.2023 11:46:17

İstanbul Şubemiz tarafından 17 Kasım 2023 tarihinde İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde Biyorafineriler ve Proses Güvenliği Sempozyumu düzenlenecektir. Etkinlik dilinin İngilizce olacağı sempozyumumuza katılım ücretsizdir.

TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI (KMO) İSTANBUL ŞUBESİ

BİYORAFİNERİLER VE PROSES GÜVENLİĞİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU

17 KASIM 2023, İSTANBUL

Şubemiz tarafından 17 Kasım 2023 tarihinde İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi`nde Biyorafineriler ve Proses Güvenliği Sempozyumu düzenlenecektir. Etkinlik dilininin İngilizce olacağı sempozyumumuza katılım ücretsizdir.

Sempozyum, iki önemli başlık altında ve iki oturum halinde gerçekleştirilecektir. İlk oturumun başlığı, önemi giderek artan bir konu olan biyorafinerilerdir. Enerji geçişi ve sürdürülebilirlik alanındaki son gelişmeler, petrolün gelecekteki rolüne ilişkin tartışmalar başlattı. Elektrikli araçlar, hava kalitesini artıran ve fosil yakıtlara bağımlılığı azaltan, çevre dostu ve düşük emisyonlu bir ulaşım alternatifi sunmaktadır. Sonuç olarak gelecekte özellikle ulaşım sektöründe petrol kullanımının azalacağı öngörülmektedir. Benzer şekilde, elektrik üretiminin yenilenebilir enerji kaynaklarına kayması nedeniyle bu sektörde petrol kullanımı kısıtlanacaktır. Bu değişen enerji paradigması, petrol üretimi ve kullanımına ilişkin yeni bir bakış açısı gerektirmektedir.

Biyorafinerilerin dönüştürücü bir rol oynadığı nokta burasıdır. Biyorafineriler, tarımsal atıklar, algler ve organik maddeler gibi yenilenebilir kaynaklardan biyoyakıt üreterek daha temiz bir enerji ekosisteminin kurulmasına katkıda bulunur. Biyorafineri süreçleriyle üretilen biyoyakıtlar, ulaşımın karbon ayak izini azaltarak ve elektrikli araç pazarının büyümesini ilerleterek mevcut yakıt altyapısına sorunsuz bir şekilde entegre olabilir. Ayrıca biyorafineriler, çeşitli biyo-bazlı ürünler elde etmek için biyokütle ve biyo bileşikleri işler ve kimya endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılayan alternatif ham maddeler sunar.

İkinci oturumun konusu ise, sanayi devriminin başlangıcından bu yana popülaritesini kaybetmeyen bir konu olan proses güvenliğidir. Proses güvenliğinin kritik öneme sahip olmasının başlıca nedenlerinden biri, çalışanların, toplulukların ve çevrenin refahını korumaktır. Kimyasal süreçler, dikkatli bir şekilde yönetilmezse ciddi sonuçları olan felaket olaylarına yol açabilen yüksek basınçları, sıcaklıkları ve reaktif maddeleri içerebilir. Kimya mühendisleri, sağlam proses güvenliği protokollerini uygulayarak ve bunlara bağlı kalarak, kaza riskini en aza indirebilir, personelin güvenliğini sağlayabilir ve çevreye zarar verilmesini önleyebilir. Proses güvenliğinin bir diğer önemli yönü, varlıkların ve altyapının korunmasıdır. Endüstriyel kazalar ekipman, tesisler ve üretim kapasitelerinde önemli hasarlara neden olabilir. Potansiyel tehlikeleri proaktif olarak belirleyerek, riskleri değerlendirerek ve uygun önlemleri uygulayarak, kimya mühendisleri değerli varlıkları koruyabilir, maliyetli kesintileri ve arıza sürelerini önleyebilir.

1953‘ten beri Avrupa Kimya Mühendisliği Federasyonu (EFCE) bilimsel işbirliğini teşvik etmekte ve 30 Avrupa ülkesindeki mühendis ve bilim adamlarının çalışmalarını desteklemektedir.

Bugün EFCE, Avrupa‘da 100.000‘den fazla kimya mühendisini temsil ediyor. Çalışma Grupları ve Bölümleri ile Kimya Mühendisliğinin tüm alanlarını kapsamaktadır.

Daha fazla bilgi için: https://efce.info

Kimya Mühendisleri Odası (KMO), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kanunu ile 1954 yılında kurulmuş bir meslek kuruluşudur. Bir kamu kurumu olarak faaliyet göstermektedir. İlgili yasal düzenlemelere göre, Kimya Mühendisi, Biyomedikal Mühendisi, Polimer Mühendisi, Biyoproses Mühendisi ve Kimyasal-Proses Mühendisi organizasyonunun geliştirilmesi; mesleki ve ulusal meseleler bütünlüğü içinde ülke çıkarlarının savunulması ve bu disiplinlerin mesleki haklarının korunması; mesleki bilgilerinin geliştirilmesi; Oda ile işyerleri arasındaki ilişkilerin kurulması. Merkezi Ankara‘da bulunan KMO‘nun 9 şubesi bulunmaktadır. Odanın yaklaşık 25.000 kayıtlı üyesi bulunmaktadır.

 

Daha fazla bilgi için: https://kmo.org.tr

SEMPOZYUM PROGRAMI

Zaman Aralığı

Konuşmacı

Konu

09:00-10:00

Kayıt*

10:00-10:10

Gürkan Ergin

KMO-İstanbul Şubesi Başkanı

Açılış Konuşması

10:15-11:15

( S&C dahil )

Prof. Dr. Flavio Manenti

CAPE Çalışma Grubu Başkanı

Biyorafineriler

Oturum Başkanı:

Prof. Dr. Metin Türkay

Koç Üniversitesi

11:15-12:15

( S&C dahil )

Doç. Dr. Berat Haznedaroğlu

Boğaziçi Üniversitesi

12:15-14:00

Öğle Yemeği Arası

14:00-15:00

(S&C dahil)

Dr. Tijs Koerts

Avrupa Proses Güvenliği Merkezi Operasyon Direktörü

Proses Güvenliği

Oturum Başkanı:

Serkan Küçük

Arme Danışmanlık / Genel Müdür

15:00-15:30

Kahve Molası

15:30-16:30

(S&C dahil)

Ziya Gürün

Rafineri, Petrokimya, Kimya ve Enerji Şirketleri Danışmanı,

Öğretim Görevlisi, Kocaeli Üniversitesi

16:30-16:40

Hasan Küçük

KMO Yönetim Kurulu Başkanı

Kapanış Konuşması

*Sempozyuma katılım ücretsiz olup, sempozyum dili İngilizce`dir.

 

Dosyalar

Sempozyum Programı (434 KB) (08.11.2023 13:49:13)

Symposium Program (429 KB) (08.11.2023 13:52:11)

Sempozyum Afiş (1449 KB) (08.11.2023 13:53:05)

PDF uzantılı Makale dosyalarını veya diğer Ek Dosyaları okuyabilmeniz için
Acrobat® Reader®'ın bilgisayarınızda yüklü olması gerekmektedir.
Acrobat® Reader® yüklemek için

Okunma Sayısı: 209

Tüm Haberler »

 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME